M T O T F L S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Juni 2019

Om Meg

Velkommen til Hestdalen as.

/Eva.jpg

Vår filosofi bygger på dyrehelse og dyrevern. Vært individ er unikt og behandles med respekt og følelse.

Jeg jobber fulltid med kropp og høver. Dekker store distrikter.

Jeg er utdannet fysioterapeut på hest, akupunktør på hest og laser behandler, har studert på den anerkjente kiropraktor skolen FES i Nederland. Jeg er også godkjent saltilpasser og autorisert barfottrimmer med hovsykdommer som spesialfelt.

Mine behandlinger består av en gjennomgang av hele hesten, rytter og utstyr. Kroppsbehandlingene inkluderer akupunktur og laserbehandling for å løse opp i spenninger og sette igang kroppens helingsprosess. Så legges behandlingene opp etter hestens behov i forhold til massasje, streching og kiropraktikk behandling. Høver og foring vurderes også og eier for eventuelle tips og råd for veien videre.

Jeg har spesialisert meg på hovsykdommer og problem høver. Etterutdannet i Australia. ( Er utdannet fra Dan Guerreras Barehoof Stradegy school her i Norge). Inkluderer også ofte akupunktur og laser i mine hovbehandlinger også.

Jeg er veldig opptatt av å være nytenkende etter den filosofien at vi ikke skal henge igjen på gamle tradisjoner. - "Slik gjorde vi det før, og det har alltid fungert" er IKKE min oppfattning. Verden har gått videre og det er nå så mange teknikker og mye følelser ved å temme, ri / kjøre inn, trene, rehabilitere og behandle hester at jeg er genuint opptatt av å finne metoder som er humane. Jeg liker å la hesten få oppleve verden før det kreves for mye av den.

Med dette så mener jeg at får jeg en unghest eller en uerfaren hest til innridning/kjøring så har jeg den med i skogen og går tur til beins eller som håndhest og gjør den trygg på omgivelsene og utfordringer man kan møte på. Det samme gjelder utstyret, det skal tilvennes på en hyggelig måte- og før man setter seg opp og krever noe av den.

Jeg jobber mye med hestene fra bakken, positiv innlæring og jeg er veldig glad i klikker trening. Vi skal ha det morro sammen og jeg gir hesten utfordringer som samtidig gjør den til en trygg og komfortabel hest.

Jeg har flotte treningsområder rundt meg med mye variert terreng som gjør at jeg får styrket all muskulatur på hestene, også core muskulaturen.

Jeg har selv 3 travhester som er løpshester, har jobbet med opptrening og løpstrening av hester hele min tid og har mye erfaring med dette. Jeg har vært med på hele "utviklingen" av å jobbe med travhester, og i dag gjøres det på helt andre måter enn gamle dager. I dag går traverne mine akademisk dressur, sprang og distanseritt ved siden av løpstreningen. Dette gir meget gode resultater.

Her på gården går hestene sammen på 30mål, variert terreng. Men jeg har muligheter for å dele av om det skulle trenges. De har fri tilgang til høy og kraftfor tilpasses til hver og en hest.

Mitt mål er å jobbe frem en balansert kropp, for å få til dette må høvene være i balanse, immunforsvaret må være sterkt og kroppen må være riktig trent og uten skjevheter/låsninger. De må ha riktig foring.

Sal og utstyr er også selvfølgelig ett stort fokus.

Jeg tar i mot hester av alle typer, med alle typer problemer. Ring eller send meg en mail om du ønsker ett pristilbud!

Mine utdannelser:

Jeg er utdannet som barefottrimmer hos Barehoof Strategy School ved Dan Guerrera.

Kurs med Dr Robert Bowker, hovpleie, forfangenhet og navicular problemer.

Kurs med Brian Hampton- den naturlige hoven.

Videreutdanning i Australia innen rehabilitering av forfangenhet hos hest.

Utdannet hos Equicare Academy 2010-2011 i Hestefysioterapi.

Utdannes hos Equicare Academy 2011-2012 i Hesteakupunktur.

Godkjent medlem i IEBWA

Startet på kiropraktikk studie i Nederland høsten 2012, Focus on the equine spine

Du kan lese mer under de respetive flikene over hva jeg har og tilby.