M T O T F L S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Juni 2019

Hovtrim

650 NOK

Hovpleie er en veldig viktig del av hestens hverdag.

Vi er opptatt av en sunn hest med høver som ikke lager belastningsskader , smerter eller er ubalanserte. Hesten skal være komfortabel med sine høver.

 80% av hestens lidelser er hovrelatert så det er veldig viktig at det er stort fokus på hestens hov.Hoven skal være balansert hov uten sopp, bakterier eller sprekker.Vi har spesialisert oss på hestens hovhelse ved hjelp av utdanning og erfaringer, og tilbyr en helhetlig behandling av din hest.

Vi benytter kun produkter med dokumenterte og naturlige egenskaper i vår behandling.


Vi kan tilby er rekker tjenester innen hovpleie:

  1. Vanlig vedlikeholds trim- Betyr ett jevnlig besøk med 5-6 ukers intervaller for å holde hoven i balanse og forebygge bakterieangrep og sprekker. All sleng fjernes ved å dresse hoven fra innsiden og utsiden. Dette for at det ikke skal bli noen sprekker i hovveggen som kan danne sprekker.

  2. Korrigering av ubalanserte høver- Har du en hest som har gått for lenge siden sist trim eller som er feilskodd kan det være lurt med en tett oppfølging som får de tilbake i balanse. Vær obs på at høver som har vært ute av form en tid kan trenge noen trimmer for å komme tilbake i balanse.

  3. Fjerning og rehabilitering av White Line Disease- Wld er ett bakterie/ sopp angrep i den hvite linje som det er veldig viktig å fjerne fra hoven hvis det har oppstått. Bakterierne dør når luft eksponeres slik at det kan være nødvendig å fjerne noe av hovveggen for å komme til å drepe bakteriene. Det å være flink til å desinfisere høvene er ett stort pluss.

  4. Fjerning og behandling av thrush/sur stråle- Mange hester har sur stråle, Her må man gjøre tiltak for å fjerne bakteriene slik at en ny sterk stråle kan vokse frem igjen.

  5. Sko som ikke sitter- Har du problemer med at skoen ikke sitter på hesten din? Da kan jeg hjelpe deg. Vi tilrettelegger en behandling tilpasset hesten din og jeg trimmer på riktig måte for å få styrket hovveggen igjen.

  6. Behandling av hovbyll- Vi ser ofte at hovbyller skaper store problemer for eiere. Det er en stor jobb å holde såret rent slik at hoven blir fri for bakterier og betennelsen som har oppstått. Jeg bistår veterinæren i dette arbeidet. Ofte må man holde såret oppe slik at smussen kommer ut og hoven får renset seg. Hyppige hovbad og desinfisering er viktig. Jeg kan behandle hovbyll hjemme hos deg eller tilby oppstalling hos meg under perioden.

  7. Hovsprekker- Mange tunge raser er utsatt for hovsprekker, men også de mindre. Nøkkelorden her er balanse i hoven. Sprekker skal ikke forekomme. Dette er bakterier som har satt seg i hovveggen og spiser seg inn slik at veggene blir tynne og sprekker. De skal åpnes og fjernes.

  8. Hjelp ved akutt og kronisk forfangenhet- Jeg bistår all behandling av forfangenhet. Her er det viktig å gjøre alt riktig fra første time. Jeg kan behandle i samråd med veterinær ute i staller eller ta hesten din hjem til sykdomspleie og rehabilitering.

  9. Oppstalling i behandling og rehabiliteringsperioder- Jeg har gode tilbud på oppstalling under sykeperiode, når det gjelder spes forfangenhet er det veldig viktig at hesten har riktig boots, underlag, medisinering, mat og ikke minst riktig behandling. Jeg tilrettelegger alt for din hest. Bruker massasje, mikrostrøm, laser, homeopati og akupunktur i mine behandlinger.