M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
April 2019

Hestefysioterapi

De første skriftene som er funnet om massasje på hest kommer helt fra 3000år tilbake i tid. De gamle grekerne oppdaget at massasje gjør hesten myk og smidig, og du fikk en bedre kontakt mellom hest og menneske. Massasje som behandling hos menneske har en enda lengre historie.

Hestemassasje har så mange positive effekter at man kan si at der er like viktig for dens helsemessige velbefinnende som foring, trening, skoing/ trimming og riktig utstyr.

Min behandling

Jeg tilbyr en komplett behandling av din hest. Jeg jobber med teknikker fra kiropraktikk, fysioterapi, akupunktur og laser. Saltilpassing og utstyrs sjekk er inkludert ved første besøk.Hvis du ønsker vil treningsprogram, forveiledning og tett oppfølging tilbys.

I min behandling av din hest vil jeg nøye gå igjennom hesten din for å kjenne etter “svakheter” i kroppen.  Dette gjøres ved at jeg ønsker å se din hest i bevegelse og at jeg palperer (kjenner) over hesten din før jeg starter. Dette gjør at vi kan finne eventuelle låsinger, spenninger eller skjevheter vi må jobbe med.

Jeg kombinerer min behandling med forskjellige massasje teknikker og inkluderer TCM(akupunktur med laser) i min behandling. Det vil si at jeg jobber etter den Tradisjonelle Kinesiske Metoden som også brukes ved akupunkturbehandling. En av mine teknikker innen massasjen er meridiansmassasje. Denne massasjeteknikken er utrolig effektiv ved eventuelle energi blokkeringer i kroppen.

Jeg inkluderer også triggerpunkts behandling og akupressur behandling under massasjen om jeg kjenner spenninger i muskulaturen. 

Som avslutning når hesten er varm streches hesten slik at spenningene slipper og jeg får sjekket at alle “små” bein som sitter i kne og hase osv. er bevegelige.

Laserbehandling er også inkludert i min behandling. Denne type behandling jobber helt ned på celle nivå og er utrolig effektivt på alt fra smertelindring, sårheling, inflammasjon i ledd, artroser, ryggsmerter, forfangenhet og hovbyller for å nevne noen.

Det jeg ønsker av deg som eier etter en massasje:Hesten bør leies for hånd eller skrittes i en 30 min for å få alle slaggstoffene ut av kroppen og for at muskeltonusen i kroppen skal skjønne at nå er spenningene jobbet bort slik at ett nytt, større og mer bevegelig bevegelsesmønster kan inntre. Dette er hvis hesten har brukt seg feil i forhold til eventuelle vondter i kroppen. Hvis hesten ikke får koblet om denne muskeltonusen er det ofte at kroppen går tilbake til “gamle” vaner. 

Hesten bør ikke settes ut i “dårlig” vær uten dekken. Behøver ikke å vær tykt, men beskytte mot vær og vind.

Man skal være klar over at noen negative reaksjoner kan komme etter en kraftig behandling. Man setter i gang sirkulasjonen så mye at allergiske reaksjoner kan forekomme, men disse forsvinner gjerne etter en time.Hvis det er en av de første behandlingene til hesten kan den bli øm i musklene.   

Massasje er:

-          Manipulasjon av mykt vev som muskler og sener. Målet er å øke elastisitet, sirkulasjon og bevegelse i vevet

-          De to viktigste effektene er å øke sirkulasjon og lindre smerte. Økt sirkulasjon hjelper også slaggstoffene ut av kroppen samtidig som næringsstoffer føres rundt.

-          Forbedrer sirkulasjon av blod og lymfevæske.

-          Avslapping. Veldig viktig for hester som arbeider hardt, hjelper hesten med å senke seg selv både fysisk og mentalt fordi massasje påvirker muskel og nervesystemet og gir en annen form for hvile.

-          Løser kramper i kroppen. Små spasmer kan noen ganger føre til store problemer. Massasje myker opp og løser opp kramper og spenninger før de sprer seg.

-          Massasje skaper ett spesielt bånd til hesten.  Er også en fin måte å tilvenne hesten og bli tatt alle steder på kroppen.