lån

Bruk ekstra god tid på å sammenligne lån

Bruk ekstra god tid på å sammenligne lån

editorial

Det er noen ting man burde bruke litt ekstra god tid på når man skal se på lån på nettet, og en av dem er faktisk å sammenligne. Men hvorfor bør man egentlig det – og hvordan gjør man det best? Det skal vi se litt nærmere på her.

Hvorfor bør man sammenligne? 

Det første spørsmålet er jo hvorfor man skal sammenligne i det hele tatt. Er ikke alle lån på nettet sånn forholdsvis like? Og ja, det kan kanskje fort virke sånn når man ser på lånemarkedet på nettet. Det er nemlig mange tilbud som til forveksling ligner hverandre, men når man begynner å se på detaljene, så ser man fort at det ikke er tilfellet. Derfor bør man bruke litt ekstra tid på dette steget. Det er jo ikke sånn at det tilbudet som kanskje fremstår som det beste for noen, passer for deg. Derfor er det også eksepsjonelt viktig at du har din egen situasjon i bakhodet når du skal sammenligne lån på nettet, så du ikke velger noe som ikke passer til deg og din situasjon. 

lån

Man sammenligner altså for å finne et tilbud som eventuelt passer, men man sammenligner faktisk også for å få oversikt over hva som finnes av lån og låntyper. Kanskje var det noen ting du ikke var klar over? Dette kan ofte komme frem i sammenligningsprosessen. 

Slik sammenligner du 

Men hvordan går man frem når man skal sammenligne? Det er flere måter å gjøre det på. Noen går rett og slett inn på hver enkelt nettside til låneleverandørene og sammenligner på den måten, men detblir fort tungvint og man mister oversikten. Det er bedre å sammenligne når man har alt på et sted, og kan se en liste over alle lånene i den kategorien man eventuelt er interessert i med priser og detaljer. 

Derfor skal du først finne ut av hva slags type lån du vil sammenligne. Er det lån 200000 eller er det snakk om et mikrolån på noen få tusenlapper? Det har nemlig mye å si for hvilke tilbud som eventuelt er relevante for deg. Når du har funnet ut av det, så skriver du inn dette på sammenligningssiden, og så får du opp en oversikt over alle de lånene i den kategorien. Så kan du se låneeksempler på hvert lån, så du kan se hva lånet koster, og du kan se hvilke betingelser og vilkår som overordnet gjelder for lånet.