rubiks kube

Hjernetrim er bra for hjernen

image

Hjernetrim er alfa og omega for hjernen. Det er dog ikke sånn at det behøver å være kjedelig. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor man bør gjøre mer hjernetrim og hva du kan gjøre. 

Hvorfor er hjernetrim så bra? 

Du kan ikke unngå å ha hørt om hjernetrim, for det er mer fokus på det enn det noensinne har vært før. Det handler blant annet om at vi lar maskiner løse mange oppgaver for oss, og derfor er det mange oppgaver og problemløsningssituasjoner som vi ikke trenger å ta stilling til i samme grad som før. Det er kanskje praktisk og forenklende, men det er faktisk ikke nødvendigvis det beste for hjernen din. Hjernen er akkurat som en muskel, og den skal trenes for å kunne vedlikeholde ting som korttidshukommelse og også for å utvikle seg. 

Hjernen trenger nemlig utfordringer for å kunne fungere helt optimalt. Dette er utfordringer som kan komme i mange avskygninger. Man kan for eksempel prøve seg på hjernetrim som sudoku eller kryssord, eller kanskje matematiske puslespill. Mens det finnes mange muligheter som er online, er det kanskje for en gangs skyld gøy å prøve noe fysisk – som for eksempel en rubiks kube.  

Gi deg selv en real utfordring

En rubiks kube er hva man kan kalle real hjernetrim. Det er ikke bare sånn at det finnes den klassiske 3×3 rubiks kuben, nei, det finnes et drøss av forskjellige kuber man kan prøve seg på. Det er bare å knekke koden. Heldigvis finnes det mange gode kilder som kan lære deg hvordan man skal tenke for å løse kubene. Når man har knukket koden, kan man med fordel gjøre det på tid med en rubiks cubetimer. Da kan man utfordre seg selv ytterligere og slå sine egne rekorder. Morsommere hjernetrim finner man ikke.