Trafikkskole

Klar for å ta lappen?

Klar for å ta lappen?

editorial

De fleste i dag velger å ta førerkort, rett og slett fordi det er en veldig praktisk ting å ha. Er du fylt 15 år, da kan du allerede nå begynne prosessen med å ta lappen så du kan bli en god og trygg sjåfør.

Hvordan få førerkort?

Prosessen med å ta førerkort kan deles inn i fire trinn som følger:

1. Trafikalt grunnkurs: her lærer du om skilt, førstehjelp og regler, og du får en grunnleggende forståelse av trafikken. Dette kurs gjennomføres av trafikkskoler.

2. Tekniske ferdigheter: dette steget handler om å mestre bilen, lære om miljøvennlig og oppmerskom kjøring. Det omfatter øvelseskjøring og et antall kjøretimer avhengig av dine evner. Kjørelæreren vil vurdere når du er klar til trinn tre.

3. Grunnleggende kjøring i trafikk: her skal du øve deg i å bli selvstendig sjåfør, og du vil trene på både øvingsbane og i variert trafikk. Kjørelæreren vil vurdere når du er klar til den avsluttende oppkjøringen.

4. Avsluttende opplæring: her vil du lære de siste deler av å være selvstendig sjåfør, og efter bestått teoriprøve og gjennomført opplæring kan du ta den avsluttende førerprøven for å få lappen.

image

Velg din trafikkskole

Trafikkskolen er selvsagt en viktig del av prosessen, selvom øvelseskjøring også spiller en stor rolle. Derfor må du velge en trafikkskole som tilbyr høy kvalitet på både den teoretiske og den praktiske delen. 

Er du på utkikk etter en trafikkskole i Giske, da kan Rogne Trafikkskule tilby deg kjøring og undervisning av høyeste nivå. De har stor kompetanse og erfaring på området, og de kan hjelpe alle som ønsker å ta lappen. De tilbyr også førerkort til kjøring med tilhenger, til moped, traktor og mye mer.

Her kan du være helt sikker på å få ordentlig informasjon, god og brukbar veiledning, og ikke minst en behagelig og trygg opplevelse for deg.