leker

Leker som stimulerer til læring

Leker som stimulerer til læring

editorial

Lek er en naturlig del av hverdagen for barn i alle aldersgrupper, og det er noe som er underholdende og lærerikt for dem på samme tid. Derfor kan det være en god idé å stimulere barna dine med forskjellige leker.

Hvordan lærer man gjennom lek?

Det kan kanskje høres litt rart ut at lek skal være lærerikt, men faktisk er det helt naturlig. Gjennom lek utvikler barna seg nemlig på forskjellige måter. Det kan være alt fra motorikken som utvikles ved å bygge med klosser, språket som trenes med bøker, gjenkjennelsen av former som trenes ved puslespill, koordinasjon som trenes ved aktive leker osv. 

Kort sagt er det ingen grenser for hva man kan trene og utvikle gjennom lek. Fra de fysiske og motoriske egenskaper, til de sosiale ferdigheter og ikke minst de kognitive elementer. Om barna leker på egen hånd eller sammen med familie og venner, så utvikler de seg på forskjellige områder hele tiden.

Kjøp nye leker for barna dine

leker

Det er altså slik at forskjellige leker stimulerer barna på forskjellige måter, og dermed utvikler de varierende deler av barnets ferdigheter og evner. Derfor er det også en veldig god idé å ha et utvalg av forskjellige typer av leker som barna kan bruke. Ofte er dette helt naturlig, men det er også noe man kan tenke bevisst over.

På Lekeakademiet.no kan du finne leker for barn i alle aldersgrupper. Her er det alt fra bamser og bøker til sparesykler og spill, og det er garantert også noe som passer for barna dine. Alle lekene lever selvfølgelig opp til en høy kvalitet slik at de er helt trygge for barna å bruke, og så de har en god holdbarhet. Blant det store utvalget vil du uten tvil kunne finne noen favoritter som barna vil få veldig stor glede av.