hårtap

Sunne vaner forhindrer hårtap

Sunne vaner forhindrer hårtap

De fleste av oss ønsker et flott og glansfullt hår hele livet. For å oppnå dette er det viktig at du tilrettelegger for en sunn og aktiv livsstil. Det du spiser vil påvirke håret ditt over tid. Dette kan du enkelt se om du følger med på både hårvekst og glans i den perioden som du klarer å spise sunt.

Ved å følge med på kosten og håret samtidig vil du kanskje blir overrasket. Inntak av nok mineraler og vitaminer vil over tid føre til at håret ditt tar til seg næring fra hårsekkene i hodebunnen. Både hud og hår vil derfor bli sterkere og få et bedre utseende som gjerne blir synlig over tid.
Spesielt omega 3 og vitamin A gir viktig næring tilhørte.

Dersom du mangler viktige næringsstoffer i kroppen vil du raskt kunne oppleve hårtap. Du bør da eventuelt oppsøke lege for å sjekke om du har underliggende sykdommer som fører til hårtap. Du kan også oppsøke en frisør eller andre fagfolk for å sjekke om det finnes en hårtap behandling som passer for deg.

Håret ditt påvirkes av gener og arv

Håret ditt tar opp næring ved hjelp av maten som du spiser. I tillegg er det viktig a du lever en aktiv hverdag for å holde kroppen din i god form. Håret ditt kan også behandles ved å tilføre håret fuktighetsgivende pleie utenfra i form av balsam og hårkur.

Håret ditt blir også påvirket av gener og arv fra generasjoner før deg. Du kan derfor finne ut hvordan hårveksten din blir i løpet av livet ved å studere hårveksten til andre i familien din. Du vil da raskt se antydninger til om du vil oppleve hårtap i løpet av alderdommen. 

Du kan effektivt gjøre noe med hårveksten din ved å endre kostholdet ditt. Vitaminer og mineraler vil tilføre håret ditt både glans og vitalitet.