dør og vindu

Innredning - ikke glem dette

Innredning - ikke glem dette

editorial

Det er enkelte ting det er litt ekstra viktig å fokusere på når man skal innrede. Her skal vi se på noen av dem, det er nemlig kanskje ikke de tingene du tror er viktige som er det i praksis. La oss undersøke litt nærmere. 

Fokus på lys og lysinnfall 

En ting som er lett å neglisjere, kanskje fordi det er noe vi tar litt for gitt, handler om lys og lysinnfall. Det er en av de viktigst faktorene når det kommer til hvor godt vi trives i en bolig eller et rom. Bare tenk på hvor viktig det er i en boligannonse, det nevnes så godt som alltid lys og sol som en del av boligannonsen. Det er fordi vi mennesker i stor grad blir påvirket av lys, og det har også mye å si for hvordan et rom oppleves. Derfor er dette noe av det du skal tenke på. 

dør og vindu

Du tenker kanskje at du ikke kan endre det, men du kan faktisk skifte ut vinduer og få bedre lys i boligen din. I tillegg kan nye vinduer ha en annen smart bivirkning, nemlig at de isolerer bedre enn gamle vinduer, og dermed kan du spare på varmeregningen, fordi varmen ikke siver ut gjennom vinduene. På https://skanva.no/vinduer kan du se mange gode eksempler på nye vinduer, så du kan få et inntrykk av hvilke muligheter som finnes på markedet og finne noe som passer perfekt til dine behov og din bolig. 

Når du har funnet de perfekte vinduene, er det selvfølgelig viktig å se på gardiner. Hvilke gardiner du velger har nemlig mye å si for hvor mye lys som blir sluppet inn. Er det for eksempel florlette, hvite gardiner du vil ha som er litt gjennomsiktige, eller vil du ha blendingsgardiner som gjør at du kan mørklegge ved behov – for eksempel i et soverom?